Млинівська територіальна громада

Мінекономіки запускає пілотний проєкт ДАР

None

Шановні аграрії.

Млинівська селищна рада приймає участь у впровадженні Державного аграрного реєстру (ДАР) Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад.

Проєкт реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проєкту Світового Банку й ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми цільової державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром - безкоштовні.

Верифікація агровиробника в Державному аграрному реєстрі відбувається за допомогою BankID або кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У разі його відсутності вам допоможе оператор під час реєстрації.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gov.ua.

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using.

За додатковою інформацією Ви можете звертатися до відділу земельних відносин апарату виконавчого комітету Млинівської селищної ради Млинівської селищної ради за адресою: 35100, Рівненська область, Дубенський район, смт. Млинів, вул. Степана Бандери, 1, тел. (03659) 6-44-51.