Млинівська територіальна громада

До уваги жителів громади !!!

None

Шановні громадяни! У зв’язку з наближенням морозів на водоймах стане крига, яка буде вкрай тонка та небезпечна. Тому виходити на лід категорично заборонено! Особливо слід пояснити це дітям, які зараз перебувають на канікулах, або дистанційному навчанні. Нагадайте їм про правила безпечної поведінки як вдома, так і на вулиці!

 3 січня цього року за невідомих обставин трапився нещасний випадок на р.Іква, коли було виявлено тіло жителя с.Добрятин Млинівської територіальної громади, 1974 року народження. Рятувальники ризикуючи власним життям дістали тіло потерпілого з крижаної води та передали правоохорнцям. Крім цього двом людям завдяки вчасно наданій допомозі було врятовано життя.

Як тільки стає лід на водоймах все більше людей та дітей піддаються спокусі перевірити на міцність кригу. Проте, багато хто забуває, що необдумана та необережна поведінка загрожує життю і здоров'ю. 

Рятувальники звертаються до громадян з наполегливим проханням не виходити на тонку кригу, адже це може загрожувати життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Не пускайте  своїх чад на лід, адже часто причиною виникнення надзвичайних подій за їхньою участю стає саме недостатня обачність та опіка дорослих.

Звичайно, кожний нещасний випадок на льоду є індивідуальним, але, як показує досвід, найголовніше не панікувати і правильно оцінити обстановку. Отже, будь обережним, не ризикуй своїм життям!

 

Під час святкування Водохреща чи відпочинку біля води не слід зігріватись спиртними напоями, тому що це притупляє інстинкт самозбереження, перевіряти товщину льоду та чітко усвідомити принципи самопорятунку і надання допомоги при потраплянні в ополонку.

 

Бережіть своє життя та в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».